Diş uygulamaları arasındaki bonding nedir? Bonding nedir kısaca anlatmak gerekirse estetik diş hekimliği tarafında kullanılan bir uygulamadır. Bonding uygulaması farklı sebeplere bağlı olarak yapılabilir. Fakat temel amaç diş sağlığı diş görüntüsünde iyileştirme sağlamaktadır. Uygulamanın iyileştirici etkisi olduğu gibi önleyici bir etkisinden de bahsetmek mümkündür. Çocuk diş hekimliği kapsamında da yapılan bu işlem hakkında detaylı bilgiler mevcuttur.
Bonding Nedir? Bonding Diş Nedir?
Sıkça sorulan sorular arasında öncelikle bonding nedir yer almaktadır. Bonding, güncel gülüş tasarımı yöntemlerinden birisidir. Gerek diş beyazlatma gerekse hasar almış dişlerin tedavisinde kullanılan bir dolgudur. Bu dolgunun herhangi bir dolgudan farklı olmasını sağlayan kullanılan malzemeleridir. Porselen diş kaplama gibi dişte doğal bir diş rengi elde etme konusunda etkili olduğu bilinmektedir. Doktorun hastayı tıbbi amaçla muayene etmesi sonucunda uygun görülürse uygulanmaktadır.
Bonding Nedir, Neden Yapılır?
Bonding uygulamasının yeni nesil dolgu yapma işlemi olarak belirtmek mümkündür. Fakat dikkat edilmesi gerekenler arasında bir nokta bulunur. Çürük ya da kırılmış dişlere uygulanabildiği gibi koruyucu olması amacıyla da uygulanmaktadır. Eğer hastanın ağzında çürük, kırık ve bozulma varsa dolgu ile düzeltilir. Bununla birlikte hastanın özellikle çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı olmaması sonunda çürük oluşumuna kısmen engel olabilmek için koruyucu işlem olarak gerçekleştirilir.
Bonding Nasıl Yapılır?
Hastalar tarafından ilk defa duyulan işlem bonding nedir araştırmalarına neden olsa da sık sorulanlardan birisi de bonding uygulaması nasıl yapılır şeklindedir. Uygulamayı yaparken izlenen belirli başlı kurallar mevcuttur. Doktor tarafından öncelikle hastaya bonding uygulaması nedir konusunda ayrıntılı bilgi verilir. Çocuklara uygulanacaksa ebeveyn konu hakkında detaylı bilgiye ulaşır ve uygulama aşamasına geçilir.
Doktor tarafından hastanın diş durumunu öğrenmek adına genel ağız muayenesi ve kontrolü yapılır. Bonding diş yapılması gereken yapılar belirlenir ve planlama yapılır. Dişin görünüş ve boyutu konusunda saptama yapıldıktan sonra uygulamaya geçilir. Bonding nedir diye araştırdığınızda göreceksiniz ki ağrısız bir uygulamadır. Anestezi gerektirmeden, acı hissettirmeyecek şekilde kısa sürede yapılır. Bir seansta 4-5 diş dolgu yapılabilir.
Bonding Uygulaması Kimlere Yapılır?
Diş uygulaması belirli özelliklere sahip bireylere yapıldığında doğru sonuçlar elde edilmektedir. Bonding yaptırmak isteyenler genellikle ağız ve diş yapısında bozulma, çürüme meydana gelmiş kişilerdir. Kişi eğer ortodontik tedavi sonrası daha fazla çürük ile karşılaştıysa bunun adına tercih edebilir. Yalnız sadece çürük olması beklenmez.
Çocuklarda özellikle çürümeyi tamamen olmasa da yüksek oranda engellemek adına bonding diş yapılmaktadır. Dişlerinin renginden ve yapısından memnun olmayanlarda en doğal görünüme sahip olan bu dolguyu yaptırabilmektedir. Son olarak dişinde kırılma, çatlama meydana gelen hastalar bonding nedir araştırmasında görecek ki bu uygulama ile görünüş değiştirmek mümkün.
