Diş Beyazlatma Nedir?
Diş beyazlatma, diş yüzeyine yönelik birtakım materyallerin uygulanmasını ya da bazı işlemlerin yapılmasını kapsar. İki farklı diş beyazlatma yönteminden bahsetmek mümkündür. Diş beyazlatma jeli ya da diş beyazlatma kalemi gibi yöntemler ile evde diş beyazlatma işlemleri de yapılabilir. Bir diğer yol, ofis tipi beyazlatma ya da farklı isimler ile anılır. Bu yöntemde uzman hekimlere başvurulur ve UV ışınları ya da lazer ışığı ile beyazlatma işlemi yapılır.

Doktorunuza Danışın
Tedavi süreçleri hakkında detaylı bilgi alın
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Uzman hekimlerinin yapacağı estetik amaçlı diş beyazlatma işlemlerinden önce dişlerdeki yapısal bozuklukların giderilmesi tavsiye edilir. Diş yapılarında görülen kırılma gibi sorunlar ile birlikte tartar oluşumu ve varsa çürükler, beyazlatmadan önce çözüme kavuşturulmalıdır. Çürüklerin tedavi edilmediği durumlarda beyazlatıcı maddelerin çürükten içeri sızması olasıdır. Sızmanın yaşanması da daha büyük problemleri beraberinde getirecektir.
Diş beyazlatma karbonat gibi etken maddelerin kullanımı ile ev ortamında da yapılabilir. Piyasada diş beyazlatma tozu ve benzeri bakım ürünlerine de bolca rastlanır. Ancak diş sağlığı hafife alınmamalıdır. Dişlere yönelik her işlemde olduğu gibi beyazlatma işleminde de uzman isimlere başvurularak bilgi alınmalı, bilimsel dayanaklar temel alınmadan hiçbir işlem yapılmamalıdır.
Diş beyazlatma işlemi ile dişlerde 8 ya da 10 tona kadar değişiklikler ortaya konabilir. Beyazlatma tedavisinin sonlanmasından itibaren bir daha eski görünüme dönmek güçtür. Ancak sigara tüketimi ve çay, kahve tüketiminin görüldüğü durumlarda dişler, yeniden lekeli bir hal alabilir. Galaksi Diş Kliniği, diş beyazlatma sürecinin tamamında hastanın yanında yer alır. Bütüncül bir beyazlatmanın ardından belirli aralıklarla yeniden uygulamalar yapılabilir. Böylece dişler, her zaman beyaz ve sağlıklı bir görünüm sergileyecektir.

Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Sürer?
Uzman hekimler tarafından yapılacak diş beyazlatma işlemleri, farklı bir operasyon gerektirecek durumlar söz konusu değilse oldukça kısa sürecektir. Dişlerin yapısına ve renk tonuna bağlı olmakla birlikte ortalama olarak yarım saatlik bir süreden bahsedilebilir. Ancak beyazlatma işlemi, 1 saati de bulabilir. Bahsedilen süre bir seansı kapsar. Hekimlerin belirleyeceği seans sayısına bağlı olarak birkaç işlem sonrasında hayal ettiğiniz diş renklerine sahip olmanız mümkündür.
Diş Beyazlatma
Ağız içerisindeki sağlığın en büyük göstergelerinden biri de dişlerin rengidir. Dişler, birçok nedenden ötürü sararabilir. Sarı lekeler oluşabilir ya da renkte belirgin bir farklılıklar gözlenebilir. Sözü edilen bu farklılıklar beslenmeye bağlı olarak gelişebildiği gibi genel sağlık problemleri ile de bağlantılı olabilir. Bu problemler, çözüme kavuşturulamayacak bir sorun teşkil etmez. Tedavi amaçlı birçok yol olduğu gibi en net çözümler, uzman diş hekimlerinin uygulayacağı yöntemler sonucunda görülür. Galaksi Diş Kliniği, diş beyazlatma işlemlerini de büyük bir titizlikle uygular. Düzenli yapılacak müdahaleler ile diş sağlığına ulaşılabilir, hayat kalitesi de yükseltilebilir. Kliniğimizden ayrıldığınızda yüzünüzde her daim sağlıklı ve beyaz bir gülüş taşıyabilirsiniz.

Kimler Diş Beyazlatma Yaptırabilir?
Diş beyazlatma, küçük ya da büyük fark etmeksizin her insanın yaptırmak istediği bir işlemdir. Ancak diş beyazlatma işlemini yaptırabilmek için hastanın 16 yaşından büyük olması gerekir. Çocukların diş gelişimleri de tam anlamıyla sonlanmadığından dolayı 16 yaşın altındaki çocuklar, düzenli diş bakımları ile yetinmelidir.
Diş beyazlatma işleminin yapıldığı çocuklarda, dişlerde hassasiyet problemleri yaşanabilir. Bunun dışında hamilelik sürecinde de önerilmeyen diş beyazlatma, aşırı hassasiyeti bulunan ya da diş eti rahatsızlıklarından mustarip olan bireylere de tavsiye edilmez. Zirkonyum tedavi ya da farklı kaplama tedavilerinin ardından dişlere yönelik yeterli bir bakım yapılmazsa diş beyazlatma işlemi yaptırılabilir.


Evde Diş Beyazlatma İşlemi Yapılır Mı?
Uzman hekimlerin yapması önerilse de diş beyazlatma evde de yapılabilir. Bunun için beyazlatıcı özellikli diş macunları kullanılabilir. Ancak diş üzerinde uygulanacak herhangi bir işlemden önce uzman bir diş hekimine başvurmanız gerekir. Oluşabilecek komplikasyonlara karşı bilgilendirilmeden önce böyle bir beyazlatma işlemine başlamak, üzücü sonuçlar da doğurabilir.
Diş Beyazlatma İşlemini Mutlaka Diş Hekimi Mi Yapmalıdır?
Piyasada pek çok diş beyazlatma jeli gibi kişisel bakım ürünlerine rastlanılabilir. Ancak uzmanlar, diş beyazlatma işlemlerinin hekim kontrolü altında yapılması gerektiğini üzerine basa basa belirtir. Hekimler tarafından uygulanan diş beyazlatma işleminde birtakım kimyasal maddeler kullanılır. Hidrojen peroksit ve benzeri maddelerin yer aldığı diş beyazlatmalarda doz kontrolü de uzman hekimlerce denetim altındadır. Kullanılacak her ürünün içeriği ve dozu, hayati önem taşır. Bilinçsiz bir şekilde yapılmaya çalışılacak diş beyazlatma işlemlerinde kalıcı problemler de yaşanabilir. Diş etlerinde çekilme, yüzey bozuklukları ve kırılmalar, çatlamalar hekimlerin sıklıkla karşılaştığı vakalar arasında yer alır.
Yukarıda da belirtildiği üzere evde de diş beyazlatma işlemi yapmak mümkündür. Ancak bilimsel yetkinliği kanıtlanmamış maddelerin kullanımı sonrası çeşitli problemler yaşanabilir. Dişlerde aşınma, hassasiyet oluşması ya da bunlara benzer pek çok komplikasyonun yaşanabileceği evde beyazlatma işlemleri, bundan dolayı pek de önerilmez. Kalıcı diş beyazlatma söz konusu ise çözüm, uzman hekimlere başvurmak olacaktır.


Diş Beyazlatma Fiyatları 2019
Diş beyazlatma fiyatı, yıldan yıla değişiklik gösterir. Diş hekimliğindeki teknoloji ve yöntemlerin gelişmesi ile birlikte beyazlatmadan alınacak sonuç da günden güne artar. Kullanılan yöntemin dışında beyazlatılacak diş sayısı da fiyatı büyük ölçüde etkileyecektir. Diş beyazlatma işleminden önce yapılması gereken bir işlem varsa bu işlem de tutarı değiştirir. İstanbul diş beyazlatma konusunda hastalara çok sayıda alternatif sunar. Önemli olan uzmanlığına güvendiğiniz bir diş hekimine başvurmaktır.
Galaksi Diş Kliniği, diş tedavilerinde her daim yenilikçi bir anlayışı benimser. Teknolojinin son örneklerine rastlayacağınız kliniğimizde diş beyazlatma işlemleri de büyük bir hassasiyet ve titizlikle yapılır. Sürecin başından sonuna tamamen hasta memnuniyeti gözetilir. Galaksi Diş Kliniği, sağlıklı ve beyaz bir gülüşe sahip olabilmeniz için tüm süreçte profesyonellik gösterir.
Diş Beyazlatma Yöntemleri
Diş beyazlatma çeşitleri temelde iki ayrı kategori altında incelenir. Bunlara ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma adı verilir. Hastanın durumuna bağlı olmak ile birlikte kimi zaman ev tipi, kimi zaman da ofis tipi beyazlatma önerilir. Bazı durumlarda da ikili bir kombinasyon oluşması gerekebilir. Hem ev tipi beyazlatma yönteminin hem de ofis tipi beyazlatma yönteminin beraber kullanıldığı vakalardan da söz edilebilir.
Hayatın akışına müdahale edilmeksizin, ev içerisinde kendi imkanlarınız ile diş beyazlatma işlemi uygulamak isterseniz önünüze birçok seçenek çıkacaktır. İnternet üzerinde yapılacak bir araştırma ile kabartma tozunun, limonun, Hindistan cevizi yağının, sirkenin, zerdeçalın ya da muzun dişleri beyazlattığına dair yazılar görebilirsiniz. Sözü edilen bu gıdaların diş rengi üzerindeki etkileri bilimsel bir dayanağa sahip olmamakla birlikte yalnızca optik anlamda bir renk farklılığı da görülebilir. Yapılan yeni araştırmalar doğrultusunda bu bilgilerde de elbette değişiklikler olabilir. Örneğin, çilek tüketiminin diş beyazlığına katkıda bulunduğu ifade edilmektedir. Ancak güvenilirliğini kanıtlamış bir kliniğe başvurarak güvenli, kesin ve başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Bizimle iletişime geçerek bu konuda da bilgi alabilirsiniz.

Diş beyazlatma hakkında sıkça sorulan sorular
Diş beyazlatma işlemi kimlere uygulanabilir?
Diş beyazlatma işlemi hemen hemen herkese uygulanabilir ama tedavinin etkili olamayacağı bazı durumlar vardır. Bunu diş hekiminizin yapacağı ağız içi kontrolü belirleyecektir. Herhangi bir problem yoksa ve dişlerinizin renginden memnun değilseniz diş beyazlatma sizin için ideal bir tedavi olabilir.
Diş beyazlatma zor bir işlem midir?
Hayır aksine ağız ve diş sağlığındaki gelişmeler sayesinde son derece kısa bir sürede agrısız sızısız beyaz bir gülüşe sahip olmanızı sağlamaktadır.
Diş beyazlatma işlemi güvenli midir?
Diş beyazlatma işlemi diş hekimi kontrolünde yapıldığı sürece son derece etkili ve güvenli bir tedavi şeklidir. Tedavi sırasında dişler ve diş etleri zarar görmez.
Diş beyazlatma ne kadar zaman alır?
Diş beyazlatma işlemi 15 dakikalık 2 seansta sonuç vermektedir.
Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir?
Bütün beyazlatma jelleri az çok hassasiyete sebep olur. Bu soğuk sıcak içeceklere ve havaya bile karşı oluşan hassasiyet rahatsızlık verir. Bu normal ve beklenen bir yan etkidir. Bazı jel üreten markalar beyazlatma sonrası hassasiyeti azalttığı iddia edilen maddeler içerirler. Kullanıcı geri dönüşlerine göre pek etkili gözükmemektedir.
Dişlerimin maksimum beyazlaması ne kadar sürecek?
Kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bazı dişler bir iki günde beyazlarken, bazıları birkaç ay sürebilir. Çoğu insanın dişleri 2-3 haftada beyazlar. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa beyazlatma o kadar iyi olacaktır.
Beyazlatma sonrası kahve ve kırmızı şaraptan ne kadar uzak kalmalıyım?
Beyazlatma ve sonrası yaklaşık 2 hafta boyunca bunlardan uzak kalmanız tavsiye edilir.
Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?
Lazerle ofis tipi ve ev tipi dediğimiz iki tip diş beyazlatma yöntemi vardır. Lazerle ofis tipi diş beyazlatma yönteminde, beyazlatma tedavisi klinik ortamında yapılır. Beyazlatıcı ajan dişler üzerine uygulanarak belli aralıklarla lazerle aktive edilir. Ev tipi beyazlatma yönteminde ise dişlerden ölçü alınarak hastaya özel yumuşak beyazlatma plakları üretilir. Hastaya plaklarla birlikte beyazlatıcı jel içeren enjektörler teslim edilir. Hasta, beyazlatıcı plakların içerisine beyazlatıcı jeli uygulayıp plakları dişleri üzerine yerleştirerek ev ortamında kendi kendine beyazlatma yapabilir.
Diş beyazlatma yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Diş beyazlatma tedavisi öncesinde, beyazlatma ajanının uygulanacağı dişlerdeki diş taşları,lekeler ve çürükler giderilmelidir. Bu tedaviler, tercihen beyazlatma işleminden birkaç gün önce yapılmalıdır.
Diş beyazlatma işlemi sırasında karşılaşılabilecek şikayetler nelerdir?
İlk 24 saat dişlerde ani gelip giden hassasiyetler olabilir. İşlem sırasında hassasiyet olma durumunda, hekim tarafından hassas olan diş üzerine hassasiyet giderici ajan sürülür.
Eğer dişimde köprü veya ortodontik tel varsa diş beyazlatma yaptırmam sorun olur mu?
Eğer kalıp maddesi, tel veya köprünün altına sıkışırsa köprü veya telinizi gevşetebilir ve kalıbı çıkarmakta zorluk çekersiniz. Ayrıca ortodontik (tel) tedavinizin bitmesinin ardından diş beyazlatma yapılması daha uygundur. Köprü protezleriniz var ise arka bölgede ise problem olmaz ama ön bölgede ise dişleriniz beyazlayıp porselenleriniz daha koyu kalacağı için bu problem yaratabilir, bu durumda da eğer zamanı geldiyse köprü veya kuronunuzu yeniletmek ve yeni beyazlamış renge göre yapılması daha uygun olacaktır.
Hasta Yorumları
Tedavi süreçlerinin her anında sizinleyiz.